Hindbærkogt pære med honning-gratineret salatost

Hindbærkogte pærer med honning-gratineret salatost er en virkelig lækker og delikat dessertopskrift. Her bliver desserten til den smukkeste ret på sommerens borde og en fantastisk afslutning på middagen. Den gratinerede salatost giver desserten den perfekte, salte balance.

 

 

Fremgangsmåde

Pærerne skrælles, lad stilken sidde, kernehuset fjernes fra bunden. Hindbær, sukker, vand og vanilje koges op og blendes. Pærerne koges heri ved svag varme til de er møre, ca. 15 min. Lad dem trække i lagen på køl min. 30 min.

Lagen sigtes og koges ind til saucekonsistens. Pærerne lunes i saucen. Osten brækkes i mindre stykker og honning varmes med fennikelfrø. Den varme honning hældes over osten som gratineres i ovn under grillen i ca. 2 min. Hold øje med at den ikke bliver for mørk. De lune pærer anrettes med blandede bær, ost, basilikumblade og høvlet chokolade.

Taverna oste – til kolde og varme retter