Libanesiske minipizzaer

Spændende opskrift på libanesiske minipizzaer, der dufter og smager helt fantastisk. God både som snack, som aftensmad eller som aromatisk og sprødt indslag i en større eksotisk menu.

Fremgangsmåde

Start med at lave bundene ved at røre gær, salt, sukker og olie ud i 4 dl lunkent vand. Tilsæt melet og ælt dejen til den er smidig og blank, gerne 10 minutter.

Lad dejen hæve under et fugtigt klæde indtil dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Fyld: Skær løg, hvidløg, squash og peberfrugt i små tern og svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige.

Tilsæt hakket kød, hakkede tomater, kanel, kardemomme, nellike og abrikoser og lad blandingen stege ca. fem minutter til kødet er gennemstegt.

Krydr med salt og peber, tilsæt evt. en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt.

Rul dejen ud til en stor bund på størrelse med en bradepande eller del dejen i 8 dele og rul hver del ud til små runde bunde, ca. 12 cm i diameter.

Bred kødfyldet ud over. Smuldr Domyatiosten over kødet og bag madbrødene ved 200 grader i 20 minutter.

Rist pinjekernerne på en pande indtil de er lyst gyldne.

Dryp brødene med god olivenolie og drys granatæblerkerner og pinjekerner over og server dem varme eller lune.

De er også gode til madpakken dagen efter.

 

Taverna oste – til kolde og varme retter